Uvod za Swing
Uvod za Swing
25. juna 2023. / Prikaz: 26

Neka vrsta opreme za igru, sa dužim kablom pričvršćenim za policu, a ispod visi daska za pedale, kojom se osoba ljulja tamo-amo. Swinging je sport koji su stvorile etničke manjine u sjevernoj Kini u davna vremena. Unesena je iz centralnih ravnica tokom proljeća i jeseni. Zbog svoje jednostavne opreme i lakoće učenja, bio je veoma voljen i ubrzo postao popularan svuda. Nakon dinastije Han, swing ples je postepeno postao narodni običaj na festivalu Qingming, Festivalu čamaca zmajeva i drugim festivalima koji su se prenijeli do današnjih dana.


U ovoj igri, konopci su okačeni sa strane drvenog okvira ili željeznog okvira, a horizontalna daska je vezana. Ljudi stoje ili sjede na dasci, drže konopac u obje ruke i koriste snagu pedaliranja kako bi zamahnuli tijelom naprijed-nazad u zrak..Ljuljanje je za zabavu, zabavna rekreativna aktivnost..Kako je ime " Swing" nastao?


Zamah, dva drevna lika pored sebe imaju riječ "koža", a riječ "hiljadu" ima i riječ "odnijeti", što znači kretati se hvatanjem kožnog užeta. Još u antičko doba, aktivnost ljuljanja prilikom penjanja nastala je kako bi se hrana dobila sa visokih mjesta. Prvo se zvala "Qianqiu". Legendu su stvorili severni narod Šanrong tokom perioda proleća i jeseni.. U početku je to bio konopac, držan u obe ruke i ljuljajući se.. Kasnije je vojvoda Huan od Qija pokorio narod Shanrong i doneo "Qianqiu" u Centralni Ravnice. U vrijeme cara Wua iz dinastije Han, "Qianqiu" se koristila kao riječ za proslavu rođendana u palati, što je značilo "dugovječnost hiljadama godina". Kasnije, kako bi se izbjegli tabui, riječ "Qianqiu" je preinačena u "Swing". Kasnije je evoluirao u ljuljanje sa dva užeta i pedalom. U dinastijama Tang i Song, zamah je postao igra rezervisana za žene da vežbaju lakoću i snagu.


Počeci swinga datiraju stotinama hiljada godina unazad..Tada su naši preci morali ići na drveće da beru divlje voće ili love divlje životinje da bi zaradili za život..U penjanju i trčanju obično se drže guste loze i oslanjaju se na ljuljanje ratana za penjanje po drveću ili ukrštanje kroz jarke, najprimitivniji oblik ljuljačke.. Što se tiče ljuljaški sa užadima koji vise sa drvenih okvira i pedala za njih, postojale su u sjevernoj Kini tokom proljeća i jeseni.. U "Yiwenleiju" postoji zapis da je "Sjeverni Shanrong koristio ljuljaške kao igru ​​tokom hladnog vremena". U to vrijeme su konopci za vezivanje ljuljaški uglavnom bili napravljeni od životinjske kože radi snage, koja je uz riječ "koža" kao radikal.


Proizvođač ljuljački Wenzhou Xingjian Amusement Toys će vam svim srcem biti na usluzi. 


Ako želite saznati više o swing proizvodima, ne ustručavajte se raspitati se!!!

Vruće kategorije

Molim te napustite
poruka

Copyright © 2022 Wenzhou XingJian Play Toys Co., Ltd. - Blog | mapa stranice | Politika privatnosti | Pravila i uvjeti