[vijesti:pagetitle]
Investicije i budžet
17. februar 2023. / Prikaz: 102

Za otvaranje zatvorenog igrališta i koliko vam je novca potrebno da ga pokrenete. Sa specifičnim detaljima, također dajemo jasan uvid u razne stvari na koje ćete možda morati potrošiti nekoliko dolara prije nego što počnete sa igralištem 


1. Potvrda razmjera vašeg zatvorenog igrališta

Započinjanje igrališta u zatvorenom je cool. Možete doživjeti djecu u njihovoj najsrećniji i zaraditi mnogo novca (ako je u pitanju poslovni poduhvat). Ali prije nego što počnete, morate znati koliko veliko želite da vaše igralište bude. Što je igralište veće, to će više novca biti utrošeno na početak. 

Veličina igrališta koju imate na umu također će utjecati na to koliko će vaš projekt igrališta biti veliki, a što više djece planirate, to se više mora pripremiti za povećanje kapaciteta arene za igralište za djecu. 

Iako je važno da se pobrinete za očekivani kapacitet djece za vaše igralište, vrlo je važno napraviti dovoljno priprema za očekivane starosne grupe. Da biste potvrdili veličinu vašeg zatvorenog igrališta, moraju se izvršiti standardne pripreme za različite starosne grupe djece koja će koristiti arenu. Djeca koja koriste igrališta variraju od 6 do 23 mjeseca, od 2 do 5 godina i od 5 do 12 godina. Upoznavanje starosne grupe koju namjeravate pokrenuti igralište u zatvorenom će vam pomoći da bolje isplanirate kako najbolje započeti svoje zatvoreno igralište. 


2. Iznajmljivanje igrališta

Ako ste ikada bili u potrazi za prostorom, bilo za kancelariju, bilo lokaciju, ili čak cijelu zgradu,

 Skladišta za igrališta se iznajmljuju u kvadratu ili stopama. Dakle, cijena najma ovisit će o veličini arene u kojoj će se nalaziti igralište. Što je veće igralište, veća je veličina prostora. U prosjeku, kvadratni metar košta oko 11/12 dolara, ovisno o području. Dakle, ako imate planove za iznajmljivanje radnog prostora od 2,200 kvadratnih stopa, što je ekvivalentno oko 200 kvadratnih metara, trebali biste tražiti oko 25,000 dolara godišnje. Radeći sa ovom tačnom kalkulacijom, vaša mjesečna renta prostora bi mogla biti oko 2,108 USD. Međutim, s obzirom na to da vrijednost stranice varira, variraju i cijene. Kvadratna stopa bi takođe mogla koštati čak 17 ili 23 dolara. Budući da prostor za iznajmljivanje traje godinu dana, kada započnete svoje igralište u zatvorenom, ček od 25,000 dolara za iznajmljivanje prostora zvuči kao dobra ideja. Jednom kada ovo maknete s puta, potrošiti nekoliko hiljada dolara pomoći će vam da postavite igralište s ostalim važnim sadržajima. 


3. Cijena atrakcija 

Igrališta su zabavna mjesta. Dakle, moraju izgledati privlačno i lijepo. Odlična estetika doprinosi vrijednosti igrališta. Dakle, jednostavno morate svoje dizajne shvatiti ozbiljno. Kao i u svemu, sjajni dizajni izgledaju skupo. Ali ako uzmete u obzir vrijednost, sigurno se isplati. Za to su zaslužni dizajneri enterijera, a cena dizajna varira od faktora koji uključuju nivo igrališta i elemente koji će na kraju ući u projektovanje opreme i igrališta.


4. Trošak dostave

Ko stvara zatvoreno igralište bez potrebne opreme? Niko, zar ne? Dakle, prije nego što pokrenete svoje igralište, prvo morate postaviti strukture na svoje mjesto. Označavanje prostora koji nema obične šankove za igralište i ljuljaške bit će smiješan film jer se djeca ne mogu zabavljati u praznim prostorima. 

Njihova kupovina nije glavni problem, ali prilikom nabavke neke od konstrukcija mogu biti veoma teške i kao takve zahtijevaju transportne usluge za transport od proizvodne kuće do igrališta. Ovo bi moglo biti malo skupo, ali je neophodno. Težina strukture igranja će, naravno, uticati na troškove koji se plaćaju za usluge transporta. Dakle, trošak dostave može varirati ovisno o tome koliko su proizvodi veliki i broja struktura koje će se dobiti. Dostava iz Sjedinjenih Država u zemlje širom Evrope i Sjeverne i Centralne Amerike varira od samo 625 USD do oko 1,752 USD za transport kontejnera od 40hq. Ove stope variraju od gradova, čak iu zemljama iu različitim dijelovima svijeta. Dakle, ako želite slanje iz Australije u Ujedinjeno Kraljevstvo, troškovi dostave mogu biti izuzetno visoki. Čak 4,518 dolara. Dakle, pri pokretanju tog zatvorenog igrališta, morate uzeti u obzir troškove slanja iz drugih zemalja i dostavu čak i od kompanija u vašoj zemlji do vašeg praga ili igrališta. 

Ovi troškovi dostave se također razlikuju od različitih kompanija i stalno se mijenjaju ovisno o mnogo razloga. Stoga je vrlo važno povremeno provjeravati kako biste izbjegli stvaranje budžeta koji će na kraju biti ispod očekivanog tržišnog raspona. 


5. Troškovi instalacije

Prilikom otvaranja zatvorenog igrališta, ugradnja opreme za igralište je jednako važna kao i iznajmljivanje prostora ili dizajn prostora. Možete pitati zašto? To je zato što ne možete samo iznajmiti lokaciju, kupiti neophodnu opremu i odlučiti da je deinstalirate, ležeći rasipnički na stranici. Instalacija je uvijek veliki dio pokretanja igrališta. Zapravo, u prosječnom budžetu igrališta, instalacija traje oko 27%. Tehničari koji će popravljati konstrukcije će morati da budu plaćeni, a zna se da su njihove usluge prilično velike. Ovo sigurno objašnjava zašto troškovi instalacije zahtijevaju puno. Većina vlasnika kuća koji planiraju instaliranje mini igrališta mogu biti u iskušenju da koriste „uradi sam“ pristup. Ako imate planove za to, trebali biste ponovo razmisliti. Profesionalni tehničari nude usluge koje obični ljudi teško mogu naći, a njihovo postavljanje kompleta čak će pomoći da se osigura sigurnost vaše djece. Ako ste zabrinuti zbog troškova, prvo morate razmišljati o sigurnosti.

Štaviše, cijena svakog pružatelja usluga varira ovisno o tome koliko je projekat masivan jer će odrediti sate koje će tehničari uložiti za isporuku, a zatim i cijenu. Cijene ugradnje kreću se od minimalne cijene od 75 USD do maksimalnog troška od oko 12,000 USD. Ovo stavlja prosek na oko 361 do 508 dolara, još jednom u zavisnosti od strane posla koji treba da se uradi. Instalacija će također pokriti budžet za dodatne troškove koje je potrebno potrošiti na prostor za igralište, dodatne troškove koji će uključivati ​​udubljenja ili strukturalne probleme sa arenom koja se namjerava koristiti. 

Troškovi instalacije će također pokriti razne troškove koji uključuju prijevoz tehničara koji će biti uključeni u izvođenje konstrukcije. U situacijama kada tehničari odlaze u druga područja, troškovi instalacije će pokriti troškove. 

Prilikom pokretanja igrališta u zatvorenom, moraju se utrošiti određeni troškovi. Ovi troškovi pokrivaju veoma široku oblast potrebnih artikala. Prije nego što započnete igralište, sigurno morate srediti ove troškove.

Molim te napustite
poruka

Copyright © 2022 Wenzhou XingJian Play Toys Co., Ltd. - Blog | mapa stranice | Politika privatnosti | Pravila i uvjeti